Bel bij overlijden, dag & nacht: 0348-498129

Ervaringen

… goud waard….

Dankzij Esther kunnen wij terugkijken op een prachtige uitvaart van mijn man, onze vader. Esther voelde voor ons meteen vertrouwd en zij voelde goed aan wat er binnen ons gezin mogelijk was.  Zij was een luisterend oor, zorgde voor rust en kalmte, maar was tegelijkertijd leidend inhet plannen en organiseren van de uitvaart.
Esther heeft het voor ons mogelijk gemaakt om op zijn eigen bijzondere wijze, afscheid van hem te nemen, waar nog veel over nagepraat wordt. Voor ons is Esther goud waard!
Riet, Helmy & Marina van Stuyvenberg, Woerden

…vanaf het begin warm, betrokken en heel vertrouwd.

Na een heel kort ziekbed, overleed mijn schoonzusje op 22 juli. In haar laatste week gaf ze nog een aantal wensen over haar uitvaart aan ons door. Vóór mijn schoonzus overlijden hadden we al kennis gemaakt met Nicole, dat voelde vanaf het begin warm, betrokken en heel vertrouwd.
Wij konden die eerste keer de bij ons bekende wensen kenbaar maken en Nicole gaf ter overdenking diverse opties en mogelijkheden mee. Na het overlijden heeft Nicole ons dagelijks heel intens begeleid. Via telefoon, app en de huisbezoeken stond ze ons met raad en daad bij, en was geen vraag of verzoek teveel. Samen hebben we zo een warme kaart, unieke kist en hele bijzondere uitvaart samen gesteld. Het was ook Nicole’s eerste uitvaart in een buiten aula. Met een besloten gezelschap en  met een draaiorgel, werd het indrukwekkender dan we ons hadden kunnen indenken. Ook tijdens de plechtigheid heeft Nicole ons ondersteund met het voordragen van het in memoriam. Na de begrafenis is er contact gebleven, Nicole informeert regelmatig hoe het met ons gaat en binnenkort hebben we de evaluatie. Mede door Nicole’s begeleiding en adviezen, kunnen we terugkijken op een bijzonder afscheid. Daarnaast is haar warme, betrokken persoonlijkheid tot op de dag van vandaag een troost voor ons…
Nogmaals dank.
Liefs, Robin en Annemarie, Woerden

In alle rust nam ze ieder bij de hand…

Onze moeder is 93 jaar geworden en dat is een hele leeftijd. Maar voor Nicole maakt de leeftijd niet uit. Je verliest een moeder en dat verlies mag en moet je een plaats geven. In alle rust nam ze ieder bij de hand en leidde ons daar alle dingen die geregeld moeten worden. Alle details kwamen aanbod en ze vond het belangrijk dat het ons afscheid was van onze moeder. Een afscheid dat past bij haar. Nicole, we bedanken je voor je rust, je begeleiding, je goede zorg. Voor je liefde en aandacht voor ons als kinderen en kleinkinderen.

We kijken terug op een mooi en zeer goed begeleid afscheid!
Kinderen en kleinkinderen van Wil Noorthoek, Woerden.

Wij hebben jouw begeleiding ervaren als betrokken, persoonlijk en meelevend.

Onze eerste ontmoeting vond zo’n anderhalf jaar voor het overlijden van mijn vrouw plaats. Wij hadden bij jou meteen een goed gevoel. Dat wij besloten hebben elkaar bij de voornaam te noemen maakte dat het niet zakelijk aanvoelde. Tijdens deze kennismaking hebben we veel informatie gekregen over alle mogelijkheden. Door goed naar ons te luisteren kon jij ons met jouw ervaring gericht advies geven. Zo hebben we een horecagelegenheid gevonden die perfect aansloot bij onze wens om na het overlijden alleen maar samen te komen met familie, vrienden en bekenden en te proosten op het leven.

Na het overlijden van mijn vrouw was jij de hele week voor ons een grote steun. Iedere dag kwam je kijken hoe het met mijn vrouw ging, want zij was thuis. Het is bijzonder om te zien hoe goed jij zaken op een natuurlijk manier aanvoelt. Zoals bijvoorbeeld toen je onze kleindochter bij je nam om haar rustig uit te leggen wat er allemaal met oma tijdens het afscheid ging gebeuren. Overigens liet jij af en toe ook je emotie blijken, wat ook erg fijn was voor ons. Dat je dat toe kon staan,  droeg bij aan je betrokkenheid, die toch al enorm was.

Wat hebben we intense dagen met elkaar doorgemaakt en het was heel erg fijn dat je daar op een bescheiden, terughoudende manier ons zoveel mogelijk keuzes hebt voorgelegd waardoor we samen stap voor stap toegegroeid zijn naar een afscheid waar we allemaal hele mooie herinneringen aan zullen bewaren. Al die stappen waren stuk voor stuk al een deel van de verwerking van dit afscheid. Ook de aanwezigen waren unaniem vol lof over deze vorm van afscheid, ik heb alleen maar lof gehoord, geen woord van kritiek.

Ik weet dat het voor mijn vrouw óók een enorme geruststelling was dat jij haar afscheid geregeld hebt. Ik wilde je dat nog heel graag meegeven, vooral nu ik met meer rust op die periode terugkijk en besef hoeveel geluk we hebben gehad met jou. Dat jij ons na het afscheid niet vergeten bent bleek wel uit de berichtjes die wij nog van jou ontvingen met Kerst en Moederdag. Je doet iets bijzonders. Heel veel dank daarvoor!

Hans, Jeannette, René en Lina, Woerden

…een professional met empathie en organisatietalent.

Lieve Nicole, We bedanken jou voor alles wat je voor ons en Ruud hebt betekend voor en na zijn overlijden. Ruud had meteen vertrouwen in jou! We kijken terug op een mooi en compleet afscheid. We zien in jou een professional met empathie en organisatietalent. Met oog voor alle nabestaanden, details en grote lijnen. Je begrijpt wat bij ons past. Ruud en ons gezin hadden onze wensen, jij sloot daar perfect op aan, kwam met goede en passende ideeën. Jouw collega Esther heeft dezelfde kwaliteiten. Veel succes met je mooie werk.
Liefs! Jaqueline Eberwijn en kinderen, Kamerik

ze waren onzichtbaar altijd aanwezig..

Omdat mijn vrouw leed aan een ongeneeslijke spierziekte hadden we reeds in een vroeg stadium contact gezocht met Ametista. De keuze op Ametista was gevallen omdat we Nicole en haar team kenden via onze betrokkenheid met de kerk. Graag wilden wij beiden, mijn vrouw en ik alles bespreekbaar maken zodat op het tijdstip van overlijden, ik als partner en onze kinderen daar geen zorgen meer over hoefden te maken.Toen het eindelijk, jaren later, zover was dat mijn echtgenote toch nog plotseling overleed waren we blij dat Nicole in alle rust met ons deze weg heeft begeleid.Het begeleiden thuis bij de opbaring, contacten met drukker,advertentie, de uitvaart in de kerk en op de begraafplaats alles was in perfectie geregeld. Liefdevol en ook voor de wensen van de kinderen, alle geduld en aandacht ook de extra services in de kerk waren op een fijne wijze geregeld. Dankzij Nicole en haar team hoefden wij geen stress te hebben; zij hielpen ons door deze eerste dagen heen en waren in alles behulpzaam. Wij hebben niets dan lof over de wijze waarop Ametista ons heeft begeleid, ze hadden de organisatie rondom de begrafenis in handen, ze waren onzichtbaar altijd aanwezig.
Een groot compliment voor de wijze zoals zij dat deden!
Fam Uythoven, Woerden, februari 2023

Je bent echt heel goed in wat je doet..

Zo blij en dankbaar hoe alles is gegaan. Van begin tot eind zoals gehoopt. Super bedankt Geannet voor je oprechte betrokkenheid, je scherpte op de juiste momenten en je liefdevolle begeleiding. Nogmaals enorm bedankt voor alles, ook Nicole. Je bent echt heel goed in wat je doet en ik gun andere families, jou ook van harte.

Annette van der Neut, Woerden

Je hebt zoveel voor ons gedaan..

Vanaf het moment dat we elkaar spraken voelde het zo warm en fijn. Je hebt mij en mijn broer ontzettend liefdevol, warm en vooral met heel veel passie geholpen met de begrafenis van onze vader. Je hebt zoveel voor ons gedaan. Je denkt mee als je het niet meer weet en helpt je bij het maken van de juist keuze. Lieve Nicole ontzettend bedankt voor alle goede zorgen.

Liefs Babette Guldie, Kamerik

…. warm, professioneel en alles was tot in de puntjes geregeld.

Recent kwamen we, na aanbeveling van Buurtzorg, vanwege het overlijden van mijn (schoon)vader en onze opa in contact met Nicole. Nicole reageerde adequaat en snel, tussen het eerste telefonische contact (voor overlijden) en onze fysieke ontmoeting zat nog geen dag. Direct ondervonden wij de warmte van het persoonlijke contact, haar grote betrokkenheid, het deskundige advies, met oog voor detail. Dit alles maakte dat wij op een rustige manier werden meegenomen door alle zaken die op zo’n moment geregeld moeten worden.We kregen als familie ruim de tijd om alle aangedragen opties te bespreken en werden geholpen om tot een keuze te komen waar iedereen zich goed bij voelde.De begeleiding op de dag van de uitvaart zelf was warm, professioneel en alles was tot in de puntjes geregeld. Wij werden op die dag ontzorgd en konden ons richten op het afscheid zelf.
Haar warme persoonlijkheid heeft hieraan zeker bij gedragen. Met dankbaarheid kijken wij terug op een mooi en waardig afscheid. Nicole heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Hiervoor zijn wij haar zeer erkentelijk.

Joyce Emons en Ernst Blankestijn en familie, Woerden

Je stond dag-en-nacht voor ons klaar …

Lieve Nicole, ontzettend bedankt voor je inzet en lieve begeleiding in het gehele uitvaarttraject. Je hebt ons de rust gegeven om het verlies te verwerken. Je stond dag-en-nacht voor ons klaar en met alle rust en liefde heb je ons geholpen om in een heftige periode de juiste keuzes te maken. Zo werd het een mooi en liefdevol afscheid waar we met waardigheid en trots aan kunnen herdenken. Je biedt een luisterend oor om te rouwen en te herdenken. Via deze weg willen we jouw bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan, dank je wel Nicole.

Liefs Familie Guldie en geliefden, Montfoort

Een lieve vrouw die er in die emotionele rollercoaster-tijd gewoon voor je is….

Wij zochten een uitvaartbegeleider die deskundig is, ervaring heeft en uitgaat van onze wensen, iemand die samen met ons het laatste afscheid regelt, ons ondersteunt. We wilden iemand die empathisch is, alle tijd neemt, goed luistert, rustig met je in gesprek gaat en zorgt dat het goed komt. Zo iemand treedt op de voorgrond als dat nodig is en trekt zich terug als we het even zelf willen doen. Een lieve vrouw die er in die emotionele rollercoaster-tijd gewoon voor je is.
Die uitvaartbegeleider hebben we gevonden in Esther.
Dank je wel Esther, dat je er voor ons was.  Mede dank zij jou hebben we een goed gevoel over een mooi afscheid.
Nora en kinderen, Houten

Professioneel, respectvol, meedenkend, doortastend, liefdevol, attent en met een enorme toewijding……

Hoewel we wisten dat mijn man en onze vader wellicht niet meer lang te leven had kwam zijn overlijden toch onverwacht en hadden we nog niet nagedacht over de uitvaartbegeleiding. Door Buurtzorg Woerden werden wij geattendeerd op Ametista Uitvaartbegeleiding. Direct na het overlijden hebben wij gebeld en stond Nicole op de stoep. Hoewel wij vanuit het bedrijfsleven gewend zijn om zaken te regelen is dat in een periode van enorm verdriet heel wat anders en kwam er veel op ons af. Nicole gaf ons direct het vertrouwen dat zaken geregeld zouden worden. Professioneel, respectvol, meedenkend, doortastend, liefdevol, attent en met een enorme toewijding heb je ons door deze periode heen geholpen en kijken wij terug op een bijzonder waardevol afscheid met als afsluiting een “koninklijke uitvaart”. Nicole (en team Ametista), heel hartelijk dank hiervoor.

Familie Van Ooijen, Woerden

Niets was haar teveel ….

Tijdens het regelen van de crematie van onze dierbare broer en oom zijn wij liefdevol en met grote zorgvuldigheid begeleid door Geannet Nieboer van Ametista.
Zij luisterde goed naar onze wensen, kwam met eigen ideeën en heeft ons veel praktische zaken uit handen genomen. Niets was haar teveel.Ook voelde zij goed aan wat wel en niet bij het afscheid paste, dat wij voor ogen hadden.Het afscheid zelf heeft zij met veel warmte en toewijding geleid.Wij kijken terug op een mooi, waardig en liefdevol afscheid.
Veel dank voor alles, Geannet!

Familie Joustra, Wilnis

Je bent een prachtig mens ….

Dank voor je liefde, rust, kalmte en inzet bij het begeleiden van het afscheid van Rob. Moeilij
k de juiste woorden te vinden hoe je steeds met al onze  vragen de helpende hand bood en oplossingen aangaf.Jouw beroep is in mijn ogen heel zwaar en weinigen zullen dit kunnen, maar jij doet dit BEWONDERENSWAARDIG! Lieve groeten en dikke knuffels van ons.

Familie Damman, Woerden

Super goed begeleid….

We zijn super goed begeleid.  Geannet regelde tot in detail al onze wensen.
Nogmaals dank.
Margo van Leeuwen, Woerden

Veelzijdig, geduldig en liefdevol: Esther maakt het verschil.

De dagen na het overlijden van mijn man en de dag van zijn uitvaart zijn van grote waarde geweest voor mij. Zonder meer is dat de verdienste van Esther. Jij maakte het verschil! En was de juiste vrouw op de juiste plaats.Vaak hoor je dat mensen worden geleefd tijdens de dagen na een overlijden van een dierbare. Dit was niet helemaal mijn ervaring. Elke stap in het proces werd namelijk zorgvuldig genomen. Door de ruimte die Esther gaf aan mijn twijfels, vragen en gevoelens zijn deze dagen bovendien vooral ook louterend geweest. Ze droegen bij aan mijn rouwproces. Het was zoals Esther zei: “Je kunt dit maar één keer doen.”

De uitvaart van mijn man was vrij complex volgens mij. We hadden best wat eisen en wensen die veel werk opleverden voor Esther. Ook was het hier en daar een uitdaging om een goede balans te vinden tussen de wensen van mijn man en de behoefte van ons als nabestaanden. Maar niets was jou te veel. En alles is gelukt en gegaan zoals we dat hoopten. Ook zoals mijn man dat hoopte…

In die paar dagen tijd heb ik ervaren dat jij een prachtig mens bent Esther, met een groot hart én met hart voor je werk. Veelzijdig ook:
Je bent persoonlijk en toch professioneel.
Je bent zowel zeer empathisch en zorgzaam als organisatorisch een kei. Ook ben je transparant, bijvoorbeeld over de kosten.
Je bent ervaren en vakkundig maar staat open voor nieuwe vormen en ideeën.
Je bent doortastend en scherpzinnig maar neemt ook de tijd, zo veel als nodig is.
Je brengt rust en bent geduldig maar bent ook proactief en gaat meteen over tot actie als dat moet.
Je denkt mee en komt met voorstellen maar bent niet opdringerig.
Je denkt aan de details en zorgt er voor dat alles tot in de puntje is verzorgd maar je houdt het overzicht.
Maar wat me bovenal heeft gedragen is jouw liefdevolle en warme aanwezigheid. Ik zal dat nooit vergeten.
Janneke Doornebal, Woerden

Empathisch, liefdevol, professioneel…

Toen onze vader onverwachts overleed, hadden wij wel ideeën voor de uitvaart, maar we hadden nog niets geregeld. We belden Ametista en werden gelijk vriendelijk en in alle rust geholpen. Duidelijk en met empathie werden de eerste belangrijke dingen die geregeld moesten worden genoemd. Ideeën vanuit ons werden gelijk door Geannet opgepakt. De week was als een rollercoaster voor ons, maar door de steun, het ontzorgd worden en de liefdevolle manier waarop Geannet ons bijstond, vond alles zijn plek. Een prachtige uitvaart ontstond, mooier had het niet gekund, dankzij Geannet. Zij deed ook vanuit haarzelf dingen die van grote waarde voor ons waren. Empathisch, liefdevol, professioneel; Ametista is een uitvaartonderneming die voor jou zorgt en aanvoelt wat je nodig hebt! Namens de familie enorm bedankt Nicole en Geannet.


Familie Wit, Woerden

Wat een ontzettend lieve, betrokken en professionele vrouw!

De zwartste dag in mijn leven tot nu: 16 februari 2022 een telefoontje krijgen ‘uw moeder is plotsteling overleden’.
Wat er allemaal door me heen ging is met geen pen te beschrijven. Op de een of andere manier ben ik in staat geweest om in de auto te stappen naar mijn moeders huis. Nog in volledige ontkenning: ‘dit kan niet’.
Een kwartier na mij kwam de huisarts die een acute hartstilstand constateerde en op advies van de thuiszorg heeft gebeld met Ametista. Ik was tot niets anders in staat dan huilend over mijn overleden moeder heen hangen.

Binnen een uur was Martha er.Wat een ontzettend lieve, betrokken en professionele vrouw!! Zonder een ‘zalf’ te zijn (je kent ze wel, met van die zachte zalvende stemmetjes argh bah!), met zoveel compassie voor mijn plotselinge verlies. Op een toepasselijke manier zakelijk omdat het op dat moment gewoon nodig is.En dan kom je in een achtbaan van emoties, regelen, shock…. Noem het maar en ik heb het ervaren. Martha heeft mij zo enorm ondersteund! Als enig kind van een moeder waar ik onnoemelijk close mee was, had ik me geen betere uitvaartbegeleider kunnen wensen. En ik heb Ametista niet eens van te voren kunnen ‘uitzoeken’! Mijn moeder overleed zo plotseling dat daar geen tijd voor was.

Toen Martha hoorde dat mijn moeder van huis uit RK is, maar dat ik geen door de kerk geregisseerde uitvaart wilde, stelde ze voorzichtig voor of ik wat voelde voor een ritueel begeleider. Ik dacht eerst ‘ah nee hè, toch nog een ‘zalf’? ‘Welnee, Martha bracht mij contact met Susan van Agten. En wat heeft zij ons ook een onvergetelijk mooi afscheid van mijn moeder bezorgd.

Martha bleef contact houden met mij. Gisteren hadden we ons afrondende gesprek. Heel bijzonder om haar te horen zeggen: ‘San, eigenlijk is dit moment altijd heel gek. Je deelt een korte periode heel intensieve emoties met elkaar en nu nemen we afscheid in de hoop/verwachting elkaar nooit meer te zien’. Zo waar! En moeilijk. Ik heb Martha gevraagd of ik haar kan adopteren😊.

Sandra en Johan, Woerden

Zij was altijd paraat, meevoelend met ons verdriet en emoties….

Na het overlijden van je dierbare zoals onze vader, kom je terecht in een emotionele week waarin je een waardig een goed afscheid wilt regelen. Martha heeft ons hierbij uitstekend geholpen. Zij was altijd paraat, meevoelend met ons verdriet en emoties en regelde alles perfect en geruisloos naar onze wensen. Hierdoor hebben wij met voldoening en geheel naar wens afscheid kunnen nemen. Ook na de uitvaart is er nog contact met ons gezocht, om met een ontmoeting, na te bespreken, heel fijn. Martha en Nicole, met dank hiervoor!

Margret Wesselingh, Woerden

Want goed geregeld was het zeker!

 “Betrokken en met persoonlijke aandacht!”

Afscheid nemen na overlijden is altijd zwaar.En niets is zo fijn als alles rondom het afscheid nemen dan goed geregeld is. Want goed geregeld was het zeker! Tot in de puntjes verzorgd en met persoonlijke aandacht. Deze betrokkenheid van Nicole en haar collega’s van Ametista hebben wij heel erg gewaardeerd. Voor ons was Nicole een hele steun in het rouwproces. Dankjewel voor deze goede begeleiding.

Anita Hijdra-Valentijn, kinderen, kleinkinderen, Woerden.

Martha had snel door wat wij nodig hadden…..

Toen onze moeder heel plotseling overleed, heb ik gelijk contact opgenomen met  Nicole Fazzi van  Ametista. Zij was helaas zelf met vakantie, maar heeft gelijk geregeld dat we Martha van Seters, een van de collega’s van Ametista,  konden inschakelen. Martha heeft ons een kleine week super goed begeleid. Ze wist ons vertrouwen te winnen door de praktische zaken uit te leggen en gelijk een aantal zaken uit handen te nemen. Wij konden ons richten op de dag van de uitvaart. Met 14 mensen (kinderen, kleinkinderen en aanhang) was dat best een uitdaging. Martha had snel door wat wij nodig hadden: ze liet ons in ons eigen creatieve (soms chaotische) proces ons eigen draaiboek maken en keuzes maken. Ze bleef subtiel op afstand en reageerde op de juiste momenten om ervoor te zorgen dat we binnen de kaders bleven. Ze gaf ons het volste vertrouwen en regelde alles zodat het verliep zoals wij het wilden. Wat we erg waarderen aan haar aanpak zat in kleine zaken zoals:

  • langs komen om extra kaarten te brengen en dan een uur blijven om naar het verdriet en verhaal te luisteren,
  • een belangstellend telefoontje hoe het gaat,
  • een eerlijke suggestie over zaken als kleding, catering, enz,
  • de namen van iedereen gelijk weten,
  • de flexibiliteit als het draaiboek op dag 4 toch weer veranderde,
  • de rust als wij het oneens waren,
  • haar kennis en meedenken over muziekstukken

Tot het laatste moment gingen er dingen anders dan we hadden bedacht, Martha bleef rustig, schakelde snel, adviseerde en regelde het gelijk. We hebben het vooral ervaren als een hele fijne, persoonlijke, warme en professionele samenwerking waardoor wij een mooi afscheid hebben kunnen nemen van onze moeder en oma. We zijn Martha hier erg dankbaar voor. Familie van Driel, Hilversum

… wist je iedereen tevreden te stellen.

Lieve Nicole, wat zijn wij blij dat jij onze uitvaart hebt verzorgd. Met veel liefde en toewijding heb je ons stap voor stap door de voorbereidingen geloodst. Met slime en creative ideeën wist je iedereen tevreden te stellen. Door jouw persoonlijke en liefdevolle benadering gaf je ons het gevoel al met de rouwverwerking bezig te zijn. Kortom we konden ons geen betere begeleiding voorstellen. Ik wens je heel veel succes met Ametista en hopen je nog vaak tegen te mogen komen om even kort elkaar bij te praten.                         Familie Van Goch, Woerden

Je bent een parel….

Na het overlijden van onze (schoon)moeder in Culemborg,  waar zij tijdelijk verbleef, belden wij aan het begin van de nacht naar Ametista. Ondanks het tijdstip en de afstand was Nicole binnen no time bij ons. De hele week stond zij ons met raad en daad bij, met veel aandacht voor detail, terwijl ze ons ook alle tijd en ruimte gaf om het afscheid op onze eigen manier te regelen. We kijken terug op een mooi en warm afscheid waarin wij met behulp van Nicole samen eer hebben kunnen brengen aan het leven van onze  moeder. We kunnen oprecht zeggen dat de rust, warmte, nauwkeurigheid en betrokkenheid van Nicole er voor gezorgd heeft dat we, ondanks het verdriet, met een glimlach terug kunnen kijken. Dank je voor alles Nicole Je bent een parel. Familie van Dijk, Woerden.

Het zijn de finesses die het hem doen!

……….en toen was daar het moment dat onze lieve moeder er plots niet meer was. Wat doe je dan? Wij besloten Ametista te bellen en daar hebben wij absoluut géén spijt van gehad! Er was compassie, er was respect en er was tijd voor de nabestaanden. Nicole dacht met ons mee om onze moeder een zo waardevol mogelijk afscheid te geven. Wij kunnen niet onder woorden brengen hoeveel respect wij voor jou en je team hebben. Heel erg veel dank voor alles wat jij/jullie voor ons hebben gedaan. Mijn moeder zou hier trots op zijn geweest. Het zijn de finesses die het hem doen! Liefs, Ada, Dirk en Jeanet

Zij had genoeg aan een half woord……

Wij hadden gehoord dat Ametista in de lijn van Kristel Lambert uitvaarten verzorgde en dat klopt helemaal. Kristel had mij ooit beloofd dat, nadat ze het afscheid van mijn vader had begeleid, zij het afscheid van mijn moeder ook zou begeleiden, maar helaas heeft dat niet meer zo mogen zijn.Voor ons was duidelijk hoe het afscheid van onze moeder er uit zou zien, want ze had alles op papier gezet en besproken. En voor de uitvoering van deze laatste wensen kwam Martha op ons pad. Wat een rust bracht Martha. Wij, als 3 kinderen, voelden ons meteen thuis bij haar. Zij had genoeg aan een half woord Wij verloren soms het grote geheel uit het oog en waren bezig met kleine details. Martha was hierin onze rots in de branding met haar rust en doortastendheid.Mijn broer zei dat Martha op haar eigen, rustige en subtiele manier ons allemaal met de neus dezelfde kant uitkreeg als ze merkte dat we niet geheel op dezelfde lijn zaten.Toen was de dag daar dat wij onze moeder wegbrachten. Wij vertrokken vanuit ons ouderlijk huis met de rouwbus. Martha liep, met gevaar voor eigen leven (zo voelden wij dat) voor de rouwbus uit en groette voor de laatste keer het huis van onze moeder. Terwijl ik dit schrijf, krijg ik opnieuw kippenvel.Vervolgens kwamen we bij het crematorium aan waar we eigenlijk niet met ons drieën onze moeder naar haar laatste plek mochten begeleiden, in verband met de coronaregels, maar gelukkig heeft Martha het voor elkaar gekregen dat wij ook deze laatste stap met elkaar konden doen.We kijken met een tevreden en goed gevoel terug en wij denken dat onze moeder het een mooi afscheid had gevonden. Lieve Martha, dank je wel voor alles.Remco, Jolanda en Sonja, Woerden

Haar ogen spreken en ze heeft een hart van goud….

Het is 14 februari 2021 en ik ben in gedachten verzonken, ga terug in de tijd: naar april 2020. Met Hans heb ik gesproken over met welke uitvaartverzorging we contact op zullen nemen. We hebben websites bekeken. En ik heb Ametista gebeld. Ik zal door Nicole teruggebeld worden. En dat gebeurt snel. Ze bevestigt dat je vroegtijdig een uitvaart kunt bespreken en we maken een afspraak. Nicole komt bij ons thuis. Corona proof. Het klikt. Hans voelt zich direct op zijn gemak en ook ik voel de warmte, de hartelijkheid, de ervaring en vindingrijkheid van Nicole als een cadeau. Ze zal daarna nog vaker bij ons thuis komen en er zijn heel veel contact momenten, app, mail, telefonisch. Het is fijn dat Hans kan meedenken en al zijn wensen kenbaar kan maken. Nicole draagt ideeën aan en samen weten we, ondanks de Covid-19 perikelen, er een dag van te maken waar met heel veel goede herinneringen op terug gekeken wordt. Opa’s eigen kamertje aan de Meeuwenlaan, zoals de kleinkinderen zeggen, de vlinderkandelaars en het herinneringssteuntje voor de kleinkinderen, ik voorin bij Hans in de rouwauto, de erehaag waar doorheen zoons en kleinkinderen voor de rouwauto uitlopen, de livestream, de sfeervolle aula in het crematorium en de uitstekend verzorgde lunch daarna. We zijn, ook de 4 kleinkinderen, bij alles betrokken geweest. Ook de nazorg is hartverwarmend. Nicole, dank je wel voor de uitstekende begeleiding. Yvonne en (klein)kinderen, Woerden

Steeds weer blij verrast….

In het proces van afscheid nemen van mijn vader en het regelen van de uitvaart heeft Nicole ons erg goed begeleid. Zij luisterde liefdevol en geduldig en begreep wat belangrijk voor ons was. Ook vroeg ze op een fijne manier of je het wel zeker wist, als je aarzelde of ergens tegenop zag. We hebben daardoor helemaal kunnen doen wat we in ons hart graag wilden doen voor het afscheid van mijn vader. Bij elk stapje in het proces waren we ook blij verrast: Dat de thanatopraxie zo fijn thuis kon plaatsvinden; dat mijn vader er zo mooi bij lag in zijn eigen woonkamer, achter een voorzetscherm waar we condoleancekaarten op konden hangen; dat de foto op de rouwkaart zo prachtig was afgedrukt; dat de kleinkinderen een houten vlinder konden beschilderen voor op de kist; dat Nicole steeds op zoek ging naar wat wél mogelijk was, binnen de Coronamaatregelen; dat ze bereid was tot op het laatste moment te wachten met de opmaak van het boekje van de uitvaartdienst, omdat wij meer tijd nodig hadden. We kijken heel dankbaar terug.

Michel Kappen en familie, Woerden/Nuland

Niets was jou teveel …..

Lieve Nicole en Team
Vanaf onze 1e kennismaking met jou Nicole was er die enorme klik! Na het overlijden van mijn lieve man en onze lieve vader, was jij dat lichtpuntje in deze o zo moeilijke tijd. We hebben jou ervaren als een zeer warme, begane lieve vrouw. Je nam ons aan jouw “hand” door deze dagen heen en dat gaf rust! Niets was jou teveel, zelfs met de kerstdagen kwam je even langs. Mede dankzij jou kijken wij terug op een warm en liefdevol afscheid 💖. Een betere steun en toeverlaat hadden wij ons dan ook niet kunnen wensen👍.Dank je wel lieve Nicole!
Liefs Familie Ravensberg- van der Bas, Woerden

Er was alle geduld en uitleg…..

Totaal onverwacht overleed onze moeder. We hadden dan ook werkelijk geen idee hoe en waar te beginnen. Nicole leidde ons door deze tijd heen, want wat komt er veel op je af, nooit enig idee van gehad. Er was alle geduld en uitleg. We konden met al onze vragen en wensen bij haar terecht. We hebben nooit een nee gehoord.Het werd allemaal tot in de puntjes verzorgd. Nicole was soms zichtbaar en leidend in het wat er moest gebeuren, maar vaker nog liet ze ons volledig onze gang gaan, zodat het ook echt ons laatste afscheid werd voor onze moeder. Nicole was er dan op de achtergrond wat heel erg fijn en vertrouwd voelde. Het is een bijzondere en emotionele tijd, waarin je kwetsbaar en open bent, dan is het fijn om iemand naast je te hebben waarvan je voelt dat het allemaal okee is.Wat ook echt een pre is dat Nicole zelfstandige is en daardoor alles kan aankopen/huren/lenen wat er maar bestaat. Er zijn geen beperkingen. Bovenal is Nicole ook gewoon een gezellige en lieve vrouw.Nogmaals heel veel dank!<
Monique Verschoor

…….schenkt iedereen je persoonlijke aandacht.

Lieve Nicole, je bent een vakvrouw, hebt oog voor alle familieleden en schenkt iedereen je persoonlijke aandacht. Door je vriendelijke, flexibele houding was er direct vertrouwen.
Door de corona maatregelen, mochten we maar in kleine kring afscheid nemen. Maar wat was het mooi dat men ook via de livestream kon meekijken. We hebben veel dankbare reacties gehad van mensen die zo toch het afscheid konden beleven. En wij hebben een tastbare, waardevolle herinnering op DVD staan.Je hebt goed naar ons geluisterd en zo zijn al onze wensen verwerkt in een tot in de puntjes verzorgde uitvaart voor onze Willem. Familie van der Roest, Woerden.

Geen poespas …

Mijn vader had een aantal wensen maar wilde vooral geen uitvaart met poespas. Nicole heeft ons geholpen om aan zijn wensen te voldoen zodat het een heel mooi, waardig, persoonlijk en vooral warm afscheid was zonder poespas. We kijken hier met liefdevolle herinneringen op terug. Nicole heeft dit voor elkaar gekregen door goed naar onze verhalen te luisteren. Door verschillende suggesties voor te stellen en door er gewoon te zijn. Haar doortastendheid, vindingrijkheid, persoonlijke, professionele en praktische vaardigheden hebben ons door de moeilijke tijd heen geholpen. Zoals ik tegen haar zei: “Ik wist dat je goed was. Maar nu weet ik dat je fantastisch bent.” Nicole, nogmaals heel erg bedankt. Gonne-Marieke Kroon-Lamers, Woerden

…een breed scala aan fijne ideeën…

Het verlies van onze moeder had een lange aanloop, maar als het je overkomt is daar toch direct een enorm verdriet. Gelukkig was Nicole er om ons te helpen en alle zorgen over te nemen, maar ook met haar warme eerlijke ondersteuning op de moeilijke momenten. De Covid regels maakte het er niet makkelijker op, maar ze heeft een breed scala aan fijne ideeën, praktische hulp en oplossingen. Ze voelt alles feilloos aan, geeft enorme steun en doet er alles aan om het samen en met een warm gevoel af te kunnen sluiten. Oprechte dankbaarheid voor alles wat ze voor ons heeft betekend. Barry & Estella, Woerden

…rust en liefde …

Nicole Fazzi – Burgers van Ametista Uitvaartbegeleiding in Woerden, maakt meer dan volledig waar wat op haar website staat : ”met zorg, aandacht, rust en liefde begeleid ik naasten in de dagen rondom het overlijden van hun dierbare”.  Met name haar rust en liefde zijn aspecten die hebben bijgedragen aan de voorbereiding en de uitvoering van het liefdevolle afscheid van mijn geliefde Mede namens de directe nabestaanden. Jan Tanis, Maarssen

….een afscheid wat tot in detail passend was voor onze vader….

In dagen dat wij het niet meer wisten mochten we een beroep doen op jouw expertise.
Na de eerste dag wisten wij precies dat jouw doortastendheid, empathie en zorgzaamheid paste bij ons. Waar het afscheid op de eerste dag nog heel ver weg leek, heb je ons elke dag geholpen met de prioriteiten.Je dacht met ons mee, maar zorgde er ook voor dat iedereen zijn ideeën kon aan geven. Wat resulteerde in een afscheid wat tot in detail passend was voor onze vader.
Wij hebben het erg gewaardeerd. Dank je wel, Familie de Roo, Woerden

Wat hebben we veel steun gehad …..

Wat hebben we veel steun gehad aan Wineke & Nicole na het overlijden van mijn vader eind maart. Aangezien hij al lange tijd ziek was heeft hijzelf Nicole ook nog leren kennen in het wensgesprek dat we in december hadden en waar we al heel veel samen hebben kunnen bespreken over de uitvaart. Nicole had zoveel begrip en goede ideeën, die helaas natuurlijk wel flink anders moesten door Corona. Maar ook in deze lastige situatie wisten Nicole & Wineke echt de tijd te nemen om passende oplossingen te vinden. Ook aan het betrekken van de kleinkinderen hadden ze gedacht, het idee van de zelf te beschilderen vlinder-knoppen was prachtig. Fijn om zo goed geholpen te worden in een hectische en emotionele periode. Hedy Warners-Boekraad, Woerden

Het verdriet kon je niet wegnemen ……

Vanaf het moment dat jij bij ons binnenstapte, was er die klik. Het verdriet kon je niet wegnemen, maar je hebt ons die eerste moeilijke week door geloodst. Jij begreep precies wat onze wensen waren en door jouw kennis en warmte hebben wij mijn man en onze vader een prachtige uitvaart kunnen geven. Nicole je bent een prachtmens! Liesbeth Troost, Woerden

….. goed geluisterd ….

Door het plotseling overlijden van mijn man en onze vader hebben wij kennis mogen maken met Nicole. Een hartelijke vrouw die voor ons klaar stond in deze moeilijke tijd. De begeleiding was zeer goed en naar onze wensen werd goed geluisterd en hier en daar aangevuld door Nicole. Wij willen je bedanken dat de uitvaart van mijn man en onze vader ons een zeer goed gevoel heeft gegeven ondanks het verdriet. Diny, Pieter, Fransisca en Karin, Woerden

….. het hele traject liefdevol begeleid ….

Wij hebben Nicole een tijdje geleden het afscheid en de uitvaart van een veel te vroeg overleden familielid laten verzorgen. Warmte, luisteren, aandacht voor details en het denken in mogelijkheden, zijn zomaar een aantal aspecten die haar kenmerken. Het werd uiteindelijk een hartverwarmend afscheid en Nicole (en de ander toppers van Ametista) heeft ons in het hele traject liefdevol begeleid.Toine Hitzert, Bussum

….. warmte, eerlijkheid, je rust en betrokkenheid ……

Dank Nicole voor het mooie afscheid van onze moeder. Je hebt het zo goed gedaan met zoveel aandacht voor alles, warmte, eerlijkheid, je rust en betrokkenheid. Ik kijk er met een fijn gevoel op terug en dat hebben we samen met jou gedaan. Je bent zo goed in je vak, je hospitality komt in alles tot uiting en dat is wat zo belangrijk is in deze situatie. Je foto op de website sprak me aan en dat is in de praktijk 100% uit gekomen.Nogmaals dank hiervoor Nicole. Lieve groet Marja en Jolande, Wijk bij Duurstede

….. erg dankbaar…..

Nicole, onlangs overleed onze vader aan de gevolgen van het Covid-19 virus. Ondanks alle beperkingen die er waren rondom de regelgeving van het Corona virus, heb je ons meer dan een mooi, warm en liefdevol afscheid gegeven. We zijn je hiervoor erg dankbaar. Liefs Margaret en Monique Woerden.

….. het hart op de juiste plaats…..

Een dierbare verliezen en afscheid van moeten nemen is nooit fijn. In deze coronatijd is dat helemaal beladen en een uitdaging.Wij hebben het geluk gehad dat jij (Nicole) de uitvaart begeleidde van onze vader. Wat een mooie en liefdevolle uitvaart hebben we samen met Nicole in elkaar gezet.Nicole, wij willen je uit de grond van ons hart bedanken voor je steun, toewijding en meedenken hoe we de uitvaart hebben geregeld.  Wat een fantastische vrouw ben je met het hart op de juiste plaats. Empathisch, rustig en een warme persoonlijkheid.Dankbare groet Mary, Anja, Angelique, Karin en Natascha (Montfoort/Woerden)

….. vriendelijke persoonlijkheid, luisterend oor, geduld en ervaring…..

Beste Nicole, Met je vriendelijke persoonlijkheid, luisterend oor, geduld en ervaring was je een uitstekend klankbord om de invulling van het afscheid van mijn moeder zodanig vorm te geven dat ik er ook op langere termijn een goed gevoel aan over zal blijven houden. Je hebt alles tot in de puntjes verzorgd. Hartelijk dank voor je ondersteuning, flexibele houding, bereikbaarheid en advies in deze moeilijke tijd. Sandra , Woerden

….. lieve en professionele begeleiding ….

Beste Esther, wij willen jou hartelijk bedanken voor je lieve en professionele begeleiding bij de crematie van mam. Jij voelde onze familie goed aan en stuurde ons in de juiste richting wanneer wij hulp nodig hadden. Wij hebben afscheid van mam genomen op een manier waarop zij trots geweest zou zijn. De powerpoint, de bloemen van Cootje, het uitvaartcentrum, het paste bij mam. Wij hebben met een zeer tevreden gevoel afscheid van mam genomen, mede namens jouw betrokkenheid. Wij zullen Ametista zeker aanbevelen. Met lieve groet, Hans, Yvonne en Michel Gosling-Koopman, Woerden

….. een liefde-, en begripvolle steun ……

Dankzij Nicole kunnen wij terugkijken op een mooie uitvaart van mijn moeder. Nicole was in de week na het overlijden een liefde-, en begripvolle steun, je kon haar altijd bellen, mailen of appen en zij heeft ervoor gezorgd dat het een hele mooie uitvaart werd. Zij hielp op een aangename manier mee om na te denken over de kaart, het thuis opbaren, het condoleren, muziek tijdens de uitvaart etc. Op momenten dat je haar nodig had was ze er en had Nicole door dat zij beter even vanaf een afstandje kon meekijken, dan deed ze dit. Wij willen Nicole heel erg bedanken voor haar ondersteuning tijdens deze moeilijke periode.

Nicole je bent een goudstuk ….

Nicole, een vakvrouw uit duizenden…..dit hebben wij als familie mogen ervaren na het overlijden van onze Nic. Professie ten top, maar ook betrokkenheid, warmte en steun waren haar part. Wij hebben een mooi mens leren kennen en zijn haar zeer dankbaar voor alles wat ze heeft betekend in deze moeilijke periode. Dankjewel Nicole je bent een goudstuk. Aad den Heeten, Woerden

Overal bij betrokken …

Eind vorig jaar kregen wij te horen dat mijn vrouw ernstig ziek was en dat er geen zicht was op verbetering. Hoe moeilijk het ook was er moest contact opgenomen worden met een uitvaartverzorger want mijn vrouw wilde zoveel mogelijk zelf haar wensen voor de uitvaart bespreken. Zij nam contact op met Ametista uitvaartbegeleiding en Nicole Fazzi-Burgers kwam langs voor een eerste gesprek. Al haar wensen waren bespreekbaar en zijn ook uitgevoerd.Na haar overlijden werd zij thuis in het bijzijn van mij en de kinderen op een mooie en respectvolle manier opgebaard.Tijdens de uitvaart waren er sprekers en er was door Nicole een powerpoint presentatie van film en foto’s gemaakt. Dit liep naadloos in elkaar over en hier heb ik van veel aanwezigen naderhand veel complimenten van mogen ontvangen.Nicole heeft veel meer gedaan dan alleen mijn vrouw wegbrengen. Vanaf haar overlijden heeft zij mij, de kinderen en kleinkinderen overal bij betrokken op een liefdevolle manier.Lieve Nicole wij kunnen dankzij jou terugkijken op een liefdevol afscheid. Familie Vermeer, Harmelen

Waardig afscheid voor mama……..

Vrij onverwachts overleed  mijn  moeder. Gezien haar leeftijd, 94 jaar, was er best veel besproken en vastgelegd over haar wensen bij haar afscheid. Maar een uitvaartverzorger, daar was nog geen afspraak over gemaakt. Mijn broer wist van goede ervaringen bij Ametista dus er werd contact gezocht met Nicole. Bij het verdriet om moeder was dit de beste beslissing die we konden nemen. Vanaf het eerste contact met Nicole en Margot (stagiaire) voelde het vertrouwd. Er is in die paar dagen tussen sterven en begraven zoveel geregeld maar mij blijft alleen maar bij ‘ wat was het goed’. Op het juiste moment werd overlegd wat nodig was. Het werd dan naar onze wensen uitgevoerd. De adviezen rondom bloemen, vervoer en dragen ; alles naar onze wens onder vakkundige begeleiding van Nicole en Margot. Kortom: het afscheid van mijn moeder had niet beter geregeld kunnen worden. Daarnaast voelde de  aandacht, voor ieder van ons persoonlijk, zo vertrouwd.  Nicole en Margot: dank jullie wel voor alles. Mama’s afscheid had niet mooier begeleid kunnen worden.
Corien, Kamerik

Zonder Ametista was het nooit zo mooi geworden …..

Wij zijn bijgestaan door Wineke en Nicole en ik had geen betere uitvaart kunnen wensen voor mijn moeder.Ik ben heel dankbaar hoe er mee wordt gedacht en hoe al onze wensen allemaal prachtig tot uitvoer zijn gebracht.Zonder Ametista was het nooit zo mooi geworden!Lieve Wineke en Nicole dank jullie wel voor alles. Sharone de Jong, Woerden

Van het begin tot het eind zeer betrokken ….

Wij zijn heel prettig en professioneel begeleid door Nicole. Zij heeft ontzettend goed geholpen met alle keuzes die we met elkaar moesten maken. Van het begin tot het eind zeer betrokken.  Nicole Mooij, Woerden

Doortastend maar ‘warm’, empathisch en kundig ….

Enkele weken geleden overleed helaas mijn schoonmoeder.
Nicole kwam binnen en gaf gelijk vertrouwen aan de familie. Doortastend maar ‘warm’, empathisch en kundig. Ze gaf adviezen maar nooit dwingend en alle ruimte voor eigen initiatieven. Mijn schoonvader benoemt nog dagelijks dat hij het afscheid van zijn geliefde vrouw niet anders had gewild en dat Nicole het ‘perfect’ heeft geregeld. Wij kunnen niet anders dan dankbaar zijn. Fam, van Renswoude, Houten.

…… kundig en professioneel …..

Onlangs overleed mijn maatje en de vader van mijn kindjes. In Nicole heb ik een zeer betrokken en lieve schat gevonden, wat is zij kundig en professioneel. Voor mijn kinderen van 2 en 5 was ze zo lief, alles mocht het vragenvuur van de oudste werd tot de laatste vraag beantwoord. Ze is zo open, en transparant, je kunt met alles bij haar terecht. Hoe pittig het ook was, zonder haar hulp was de uitvaart niet zo geworden als hij was. Zoveel complimenten gehad, echt heel bijzonder. Ook voor nazorg ben je bij haar op het juiste adres. Lieve lieve Nicole, onwijs bedankt voor je goede zorgen, ook jij zit voor altijd in m’n hart! Veel liefs Marcella, Woerden

Tante Vera ..

Onze Tante Vera is op 22 juni 2019 overleden. Haar man Ome Piet maart 2014 toen Ome Piet overleden is hebben we samen met tante Vera de uitvaart besproken en naar alle tevredenheid verzorgt samen met de begrafenisonderneemster Ank van den Hoogen.
Tante Vera zei toen al tegen ons van als ik later overlijdt dan kunnen jullie de begrafenis nog eens over doen maar dan voor mij.Omdat Ank zelf ook is overleden konden we niet meer na het overlijden van Tante Vera op haar  terug vallen.
Dit allemaal besproken met Nicole van Ametista zij had bij meneer van den Hoogen het archief materiaal van de begrafenis van Ome Piet kunnen ophalen, en daar waren we erg blij mee.
In onze situatie als je een begrafenis moet regelen dat niet van je eigen ouders is maar van een tante waarmee wij een hele bijzonder en intensieve band hadden valt emotioneel ook heel erg zwaar. Daarbij heb je ook te maken met andere familieleden die ook hun inbreng hebben. Nicole heeft ons daarmee echt goed geholpen en het gevoel gegeven dat vooral wij er een goed gevoel over hadden.Hartelijk dank Nicole voor je inzet en altijd snelle contact en correcte werkwijze.
Louis en Anja Vernooij.

Professioneel met gevoel voor detail ……………

Zorgen dat nabestaanden op zo’n manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare dat ze met een goed gevoel terug kunnen kijken. Dat is waar Nicole voor staat en in ons geval zeker waar!. De begeleiding na het overlijden van onze vader voelde goed; Nicole had aandacht voor zelfs de kleinste maar oh zo belangrijke details. Ze begreep ons. Heel veel dank Nicole, afscheid nemen is moeilijk genoeg!
Namens de familie, Carolien van Zijl, Woerden

…. voelde gelijk goed …..

Op 10 april overleed onze lieve moeder, en het eerste contact met Nicole voelde gelijk goed. Je bent een lieve, warme en betrokken vrouw. Het begon al bij de uitgeleide van onze moeder vanuit de hospice, door het voordragen van een mooi gedicht. Daarna begon het uitzoeken en regelen en daarin heb je ons geweldig bijgestaan. Met zorg, aandacht, rust en liefde hebben we er mede dankzij Nicole een mooi afscheid van kunnen maken.
Jolanda Bos

…. zoals zij het had gewild …

Lieve Nicole, heel veel dank voor de fijne uitvaart van onze moeder.Zo fijn dat jij het samen met haar, enkele weken geleden, besproken had.Het was helemaal zoals zij het had gewild.
Jij nam ons al het werk uit handen, hield met onze wensen rekening, adviseerde ons en was vooral een grote steun in deze moeilijke tijd.Heel veel dank daarvoor. Judith Heilen, Woerden

….ook daarna is haar begeleiding niet gestopt …

Nicole heeft ons super begeleid in de tijd tussen overlijden van inze moeder en de begrafenis. Ook daarna is haar begeleiding niet gestopt. Alles is geheel in de wens van onze moeder verlopen en daar zijn wij Nicole zeer erkentelijk voor! Karin Heilen, Woerden

Een mooie herinnering bij een nare omstandigheid….

Mijn broer is in Spanje overleden en daar gecremeerd. In Spanje ging alles totaal anders dan wat wij in Nederland gewend zijn. In onze ogen was het kil en koud, en we hadden slechts 1 dag om afscheid te nemen. Al in Spanje hebben we Nicole benaderd en haar gevraagd ons te helpen bij de voorbereidingen en de uitvoering van een mooi en waardig afscheid in Nederland. Wij kenden elkaar niet maar al bij het eerste telefonische contact (vanuit Spanje) voelde het goed; Nicole is een warme, hartelijke vrouw die er echt voor je is, meedenkt en voelt, met mooie ideeën komt die passen bij de persoon/het gezin en het hoofd koel kan houden voor al die dingen die voor jouw als nabestaande (te) pijnlijk zijn. Ook na de herdenkingsbijeenkomst was Nicole er voor ons. Haar werk stopt niet nadat alles is gedaan en geregeld maar zij neemt ook de moeite om er naderhand ook nog voor je te zijn. Mede dankzij haar hebben we een goed gevoel bij het afscheid. Een mooie herinnering bij een nare omstandigheid. Petra Schalkwijk, Woerden

Oprechte aandacht, zeer correct en warm …

Ons oog viel op Ametista in de Woerdense Courant toen wij op zoek waren naar een passende organisatie voor de uitvaart van mijn man en onze vader. Met een telefoontje in het weekend kregen we direct contact met Nicole en konden we heel snel een afspraak maken om onze wensen en vragen met haar en haar collega Wineke te bespreken.Vanaf het eerste gesprek tot en met het laatste, dat onlangs plaatsvond om te evalueren, gaf Nicole ons het goede gevoel. Ze was evenals haar collega zeer betrokken, dacht creatief mee, nam veel zaken uithanden waar je vaak op voorhand niet aan gedacht had en zorgde voor een personal touch! Maar het belangrijkste aspect vonden we dat alle aandacht oprecht was en volledig was gericht op het ontzorgen van alles wat erop je afkomt wanneer een dierbare komt te overlijden. Compleet transparant en duidelijk wat betreft kosten en keuzes. Ametista is een zeer correcte en warme organisatie die wij van harte kunnen aanbevelen omdat zij zowel praktisch als emotioneel de juiste partner is om een uitvaart in al haar facetten goed te begeleiden. Heel groot compliment !!!  Familie Spoelder, Kamerik

Een goed gevoel …..

Nicole je bent een hele warme en betrokken vrouw. Toen het voor Vader duidelijk werd dat het ziekteproces niet meer stopte, hebben mijn ouders jouw benaderd. Je bent toen gesprekken met mijn ouders en de kinderen aangegaan. Vader kon aangeven hoe hij het graag wilde hebben. Dat was heel fijn en prettig en ook kregen wij gelijk een beeld wie en hoe jij was. Je hebt Vader na zijn overlijden liefdevol verzorgd en een goede duidelijke warme steun voor Moeder geweest. Maar bovenal je voelt goed aan dat familie-/gezinsverhoudingen onderling niet altijd even soepel en makkelijk verlopen. In deze wat lastige situaties kan je goed luisteren en een ieder toch tot zijn recht laten komen.Alles keurig geregeld en soms even een woord of gebaar naar iemand. Onopvallend neem je de leiding in handen. Later nog een afsluitend nazorg gesprek, heel fijn is dat. Heel veel dank en een warme groet, Teun, Woerden

Tot in de puntjes geregeld …..

Wat zijn wij blij dat we Ametista gekozen hebben! Nicole heeft ons ongelooflijk goed begeleid na het overlijden van onze moeder. Tot in de puntjes geregeld en we kunnen daarom dan ook met een goed en heel fijn gevoel terug kijken op een hele mooie uitvaart. Nogmaals bedankt. Albert van Gulik, Woerden

Warmte en aandacht …..

23 oktober overleed mijn allerliefste man en maatje Peet Overdam. In 6 weken aan longkanker met uitzaaiingen. Via mijn zus en zwager ben ik in contact gekomen met Nicole. Daar heb ik geen moment spijt van gehad: contact met haar was meteen vriendschappelijk en direct toegankelijk. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en vertrouwde de zorg meteen aan haar toe. Nicole heeft mij en mijn man met veel respect verzorgd en bijgestaan in mijn verdriet. In de 7 tussenliggende dagen tussen het overlijden en de crematie kwam ze iedere dag even langs. Ik woon in Reeuwijk. De hele zorg omtrent condoleren crematie en dienst en afscheid erna is volledig en met veel aandacht door haar verzorgd.Ook daarna was er nog regelmatig en fijn contact. Ook een presentje hoorde erbij: een waxinelichtje met de afbeelding van mijn man erop.. Wij als familie zijn  zeer tevreden over de warmte en aandacht die we van Nicole hebben gekregen. Vera Overdam, Reeuwijk

En nu, hoe nu verder? …..

Lieve Nicole, Gisteren was het precies twee maanden geleden dat onze Ma kwam te overlijden. Het ging uiteindelijk allemaal toch nog snel en we waren hier niet echt op voorbereid. Midden in de nacht hebben we je toen gebeld met de vraag: “. . . en nu, hoe nu verder . . . ?” De afgelopen feestdagen zijn we weer veel bij elkaar geweest als familie. Ma missen we enorm, dat voelt leeg en niet-compleet. Maar er is ook een gevoel van berusting en tevredenheid dat overheerst. De berusting dat we niets méér voor haar hadden kunnen doen. En het gevoel van tevredenheid omdat we mooi afscheid hebben kunnen nemen van haar. En vooral bij dit laatste gevoel heb jij veel voor ons betekent. Want al bij het eerste telefoontje wist je ons gerust te stellen. Stap voor stap nam je ons mee in alles wat geregeld moest worden. Je luisterde goed naar ons, met grote belangstelling en aandacht. Die betrokkenheid zagen we terug in bijvoorbeeld de tekst voor de kaart, in de gesprekken die je had met Pa, dat je ons Ma liet verzorgen om haar thuis te kunnen houden en de mogelijkheid om een eigen kist te bouwen. Ook zagen we het terug in de manier waarop je iedere ochtend Ma even begroette. Ook wist je ons te motiveren om van de dienst iets ‘eigens’ te maken. Daarbij betrok je ook onze meiden, die het allemaal erg eng vonden om iets over hun oma te vertellen. Wij kijken terug op een bijzondere, intensieve periode van afscheid. Daarbij zijn we je erg dankbaar voor je hulp en inzet. We vinden het jammer dat je Ma nooit heb leren kennen. Want we weten zeker dat zij je erg gemogen had. Veel liefs, Trees Boonstra-Treur, Emy Verstappen-Treur, Woerden

…. tactvol en professioneel….

Ik vond de begeleiding van Nicole erg fijn. Nicole kwam met erg goede keuze mogelijkheden en deed dat op een fijngevoelige manier. Ook moeilijke familieomstandigheden pakte zij tactvol op en ging er op een professionele manier mee om.Alles verliep goed georganiseerd.Ik kijk terug op een uitvaartbegeleiding waarin alles naar wens verlopen is. Els Timmerman, Rotterdam

Gelukkig verdrietig ….

Lieve Nicole, Mijn allergrootste dank voor het begeleiden van de drukke uitvaart van mijn man Meijndert van Breenen. Een warme arm, een heel goed luisterend oor, met heel veel respect voor Meijndert mij en de hele familie, groot of klein. Zelfs de aparte speelkist voor de kleinkinderen was super! De condoleance met meer dan 500 mensen liep stijlvol en rustig. Meer dan we verwachtten, heb jij gegeven.De begrafenis met de bus en de herdenking op de Meeuwenlaan, gaf iedereen een goed gevoel. En alles met een elegante stijl, ook nog voor een hele nette prijs.Ik ben mede door jou : GELUKKIG VERDRIETIG! Nogmaals dank, Ella van Breenen – van Kesteren ook namens kinderen en kleinkinderen xxx, Woerden

Een mooie dag ondanks verdriet ….

Wij kijken terug op een mooi en waardig afscheid van onze moeder en oma. Nicole heeft ons veel mogelijkheden voorgelegd, waardoor wij veel persoonlijke keuzes hebben kunnen maken. Nicole dacht mee en bracht oplossingen, zorgde voor kaarsen en fotolijsten. Nicole is een warme, meelevende vrouw en dat is een grote steun bij verdriet. Bedankt Nicole!
Joke van Diemen-Musch en familie, Woerden

Een hele fijne ervaring ….

We hebben een hele fijne ervaring met Ametista, Nicole Fazzi-Burgers. Nicole was er echt voor ons en het voelde heel vertrouwd en goed. De samenwerking verliep prima. Alles werd goed overlegd, voor- en nadelen besproken en alles tot in de puntjes geregeld! We hebben mam daardoor een mooi afscheid kunnen geven. Bedankt, Nicole! Barbara Vroon-Gibbon, Woerden

Een heel mooi en warm contact ……

Wij hebben vanaf t eerste kennismakingsmoment een heel warm en mooi contact met Nicole gehad. Op een mooie en respectvolle manier heeft zij mijn man, onze vader en opa uitgeleide gedaan bij t verpleeghuis. Daarna heeft ze ons in huiselijke kring enorm geholpen met het opstellen van de kaart. Door haar advies werd het een zeer persoonlijke kaart met een tekening gemaakt door mijn man. Ook haar adviezen m.b.t. de bloemen, uitvaartbus en locatie van de crematie waren zeer waardevol. Het contact met Nicole was en is nog steeds warm en wij hebben haar in ons hart gesloten. Wij zijn haar zeer dankbaar en kijken op een mooie uitvaart terug. Liefs familie Jansen

Precies zoals we in gedachten hadden ….

5 dagen geleden overleed onze oma. Nicole heeft ons in de afgelopen dagen
fantastische begeleid, zorgde ervoor dat het afscheid vandaag precies zo werd wat we in gedachten hadden. namens de hele familie onze hartelijke dank hiervoor. Je bent een kanjer. Danielle Tempelaars, Woerden

Warm, persoonlijk, rustig, attent en respectvol ….

Warm, persoonlijk, rustig, attent en respectvol hebben wij de begeleiding van Ametista ervaren.  Precies de reden waarom we Ametista hadden uitgekozen nadat zij het bedrijf en filosofie van Kristel Lambert hebben voortgezet. Midden in de nacht stond Esther onmiddellijk voor ons klaar. Esther heeft het vermogen op een natuurlijke manier in te voegen in de familie. Gedurende de week werd zij een onderdeel van ons geheel. Zij luistert goed, zorgt dat alle meningen tot hun recht komen en voelt goed aan wat er speelt en nodig is. Met haar kennis en ervaring, regelt en ontzorgt zij in een emotionele periode. Zo hadden we een bijzonder en dierbaar afscheid. Dankjewel! Namens alle zussen, Agnes Oen, Woerden

Een grote steun ….

Wat een grote steun is Nicole voor ons en onze gezinnen geweest! Na het overlijden van onze moeder kwam Nicole bij ons binnen, wat een warme persoonlijkheid. Vanaf het begin tot het einde heeft ze ons fantastisch bijgestaan. Echt overal dacht Nicole aan en had zulke mooie ideeën waar wij zelf niet aan dachten in deze moeilijke periode. Mede dankzij Nicole was het een hartverwarmend afscheid wat onze moeder verdiende.❤
Petra, Wieneke, Regina en Marion Klaster, Woerden

Op onze eigen manier ….

Onze moeder en oma is drie weken geleden overleden. Ik kreeg van mijn vriendin het advies Ametista te bellen. Wineke van Rijn kwam gelijk naar ons toe. En heeft ons heel goed begeleid. Wij konden hierdoor ,met een kleine groep op onze manier afscheid van haar nemen. Was echt heel fijn. Heel veel dank daarvoor.  Familie Schoonhoven, Woerden

Goud waard …

Nicole is goud waard in een periode van afscheid nemen. Na het overlijden van onze moeder kwam zij als de rust zelve in het appartement van onze ouders. Zij stelde zich aan ons voor en zei gelijk: “morgen ken ik al jullie namen”. Na een overlijden moet er direct een hoop geregeld worden en kom je echt even in een rollercoaster. Maar door Nicole liep dit allemaal zo gestroomlijnd, geweldig gewoon. De hele week was zij onze rots in de branding. Tot in de puntjes heeft ze alles geregeld en hebben wij een prachtig afscheid van onze moeder gehad. Nicole is in deze week echt een onderdeel van onze familie geworden. Wij kijken daarom ook terug op 3 hele waardevolle weken (inclusief het ziekbed). Voor onze vader is Nicole ook heel belangrijk geweest. Ze gaf een troostend woord of sloeg even een arm om hem heen als hij het nodig had. Dit heeft hem echt goed gedaan.Lieve Nicole, dank je wel voor alles. Wij kijken met zijn allen terug op een heel bijzondere week na het overlijden van onze lieve moeder. Je hebt ons echt ontzorgt! We hopen je niet snel weer nodig te hebben, maar anders heel graag weer. Liefs, Familie van Schaik, Kamerik

Het warme contact voelde direct heel erg goed ….

Al enkele dagen voor het overlijden van mijn moeder nam ik contact met Nicole op om alvast wat zaken voor te bereiden. Het warme contact voelde direct heel erg goed en ik heb het als erg waardevol ervaren dat Nicole me zelfs al in die dagen bijstond op praktisch en emotioneelgebied. Na het overlijden was het zo prettig om een vertrouwd iemand te kunnen bellen en alles direct door Nicole te laten organiseren. Natuurlijk moet je zelf beslissingen nemen, maar Nicole heeft alles uit handen genomen wat maar mogelijk was. Zelfs het verzorgen van de muziek en powerpoints met foto’s voor de uitvaart. Nicole neemt maar 1 tot max 2 uitvaarten tegelijk aan en daardoor staat ze de belangrijke dagen rond het overlijden volledig voor je klaar via alle mogelijke kanalen (bezoek, WhatsApp, mail, telefoon). Ze heeft heel veel tips om zaken als de rouwkaart en de uitvaart een heel persoonlijk tintje te geven. Ik had me geen betere begeleiding kunnen wensen in deze moeilijke tijd. Als je zelf in de situatie zit, en je wilt warme begeleiding en een persoonlijk tintje geven aan het afscheid, dan kan ik niet anders dan Nicole van harte aanbevelen. Thérèse Hoppenbrouwer, Woerden

Een hartelijke omarming en ondersteuning bij afscheid en verdriet

Nicole was precies de persoon die wij nodig hadden in de periode voor en na het overlijden van mijn vader. Vanaf het moment dat ik Nicole leerde kennen tijdens een wensgesprek, straalde ze rust, respect, begrip en vooral betrokkenheid uit. In de week van het afscheid heb ik haar daarnaast leren kennen als een professionele, waar nodig sturende en kundige vakvrouw, die rekening houdt met wensen en de mooie details. Met elkaar hebben we op deze manier indrukwekkend mooi en bijzonder, warm en liefdevol en precies bij mijn vader passend, afscheid kunnen nemen, ik had het niet op een andere wijze willen doen! Nicole, hartelijk dank voor je liefdevolle en warme omarming en ondersteuning.                                        Hartelijke groet,  Noor Kooijman-Kempen

Een ‘vol-Daan’ afscheid en een intens dankjewel.

Wij wisten dat het afscheid van Daan er aan zat te komen en wilden ons goed voorbereiden, we realiseerden ons dat wanneer het eenmaal zo ver was dat je hoofd dan vol zou zitten met afscheid, tranen, verdriet en/of ongeloof enz. en waarschijnlijk niet met aardse zaken zoals: wat, wanneer, hoe, waar en wie.  Zuslief vertelde over Ametista en dat je een kennismakingsgesprek kon aanvragen.Wat wilde Daan, wat wilden wij  en wat was mogelijk? Nicole van Ametista heeft ons in  dit oriënterend gesprek veel verteld, heel veel was mogelijk, zelf hoefde je niks te organiseren en waar ze in dat gesprek geen uitspraak over kon doen werd uitgezocht en later doorgegeven.

Ik voelde me gerust, dit ging goed komen. Het overlijden van je partner, van je vader, moeder of kind is een zeer heftige gebeurtenis, verdriet vanuit je tenen, ongeloof, boosheid, kwaadheid, een draaimolen van emoties giert via een 8-baan door je hoofd, wat nu? Wat fijn dat we van te voren kennis hadden gemaakt met Nicole, daar was ze! Met onze wensen in haar hoofd heeft Nicole stilletjes maar toch ook weer in overleg met ons een beetje de regie overgenomen, we doen niks overhaast, eerst dit, dan dat en daarna pas zus en dan pas zo. Zeg maar: een stappenplan. Wanneer je met meerdere verdrietige achterblijvers bent ‘slaat de vlam wel eens in de pan’. En zo gebeurde ook hier. Met empathie, respect voor een ieder, warmte en betrokkenheid liet ze ons weer de ruimte zien om in harmonie verder te gaan met de voorbereidingen zonder te oor- of veroordelen. En dat vind ik knap. Nicole hield het overzicht, regelde en loste ‘de in onze ogen’ dwarsliggende problemen op, zoals: ik weet het niet meer, wat doen we met de kleintjes, mag er op de kist gekliederd worden, ik vind het eng om zo’n kist te dragen, wat zet je eigenlijk op de kaart?

De afscheidsbijeenkomst is door ons zelf ingevuld met suggesties van Nicole in de trant van: beter om sprekers te clusteren, dan muziek en dan …., sprekers niet langer dan 7 minuten anders valt de aandacht weg en gaat men gapen! en, als een echte regisseur zorgde ze ervoor dat zowel de afscheidsbijeenkomst als de begrafenis perfect verliep. Met zelfs een echte fluitist op de begraafplek: prachtig. Nicole, je hebt het voor ons mogelijk gemaakt om met een intens liefdevol gevoel afscheid te nemen van mijn Daan, de vader van onze kinderen, de vriend van onze vrienden. Het is nu een super waardevolle herinnering. Dankjewel, Anke Kempen, Kamerik

Met zorg, aandacht, rust en liefde…

Dat zijn de woorden die op de site beginnen. En dat zijn ook precies de woorden die Nicole ons gegeven heeft. De persoonlijke aandacht voelden we al meteen bij de kennismaking, in het ziekenhuis (waar mijn man op dat moment verbleef) zagen en spraken wij Nicole voor het eerst. En de zorg, aandacht, rust en liefde hebben we tot het eind ook zo beleefd. Zo ook de gesprekken over hoe we van het afscheid iets waardevols en warms kunnen maken. In oh zo’n verdrietige tijd.  Maar wat is het een dierbaar proces voor mij en de familie geweest. Nicole heeft zo liefdevol meegedacht en gehandeld zodat wij terug kunnen kijken op een mooi en liefdevol afscheid dat we moesten nemen van iemand die ons zo dierbaar is. Dus hierbij nogmaals bedankt Nicole! Warme groet, Debby vd Kooij en de familie, Woerden

We hoefden nergens op te letten……

Nicole was ons aanbevolen door een vrijwilligster in het hospice waar onze  moeder  lag. Bij het eerste overleg bleek meteen dat ze precies over die combinatie beschikt die nodig is in die vreemde dagen bij de voorbereiding van een begrafenis. Ze tastte af bij ons hoe wij tegenover het komende verlies stonden en koos toen kordaat een koers en tempo die bij ons pasten. Kist, auto, kaarten, kerk, er moeten dan veel zakelijke dingen gekozen en geregeld worden. Het afscheid was precies zoals we wilden en we hoefden nergens op te letten. Veel dank Nicole.

Een voortreffelijke gids in een moeilijke periode…….

Het zal je maar overkomen, het overlijden van je moeder op Kerstavond. En daar sta je dan als familie, op zoek naar iemand die je bij de hand kan nemen in deze moeilijke tijd. Door de goede ervaringen van anderen zijn we bij Nicole terechtgekomen en dit bleek een gouden keuze ! Nicole denkt in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Ze heeft ons als familie zoveel mogelijk ontlast van alle randzaken, maar wel de regie gehouden wat ook nodig was gezien de Kerstdagen….. Zo hebben we samen, met goede tips en de warme ondersteuning van Nicole, een héél warm en persoonlijk afscheid kunnen regelen voor onze moeder, en dit verdiende ze. Nicole, bedankt voor alles.Namens het hele gezin, Wilfred Boers, Kamerik

Moeilijk om in woorden te vangen hoe belangrijk jouw bijdrage aan het afscheid was ….

Nicole heeft ons geholpen om op een hele persoonlijke manier afscheid te nemen van onze veel te jong overleden vriendin. Nicole was zakelijk als het moest, duidelijk in wat er op welk moment moest gebeuren, maar vooral menselijk als het even kon. Nicole heeft over veel details meegedacht en echt alles tot in de puntjes geregeld. Wij konden op haar bouwen en vertrouwen. Zij regelde ook dat de kinderen uitleg en aandacht kregen. Door haar betrokkenheid en vriendelijkheid was zij in de verdrietige week voor het afscheid een enorme steun voor de naastbetrokkenen. Nicole, nogmaals bedankt voor je geweldige inzet!

Ron Molenaar

Warm, liefdevol en zorgzaam

De utvaart van onze moeder hebben wij als zeer hartelijk, warm, liefdevol, zorgzaam ervaren. Er was gelijk een goede klik met Nicole. Wij kijken -met een lach en een traan – op jou zeer diepe betrokkenheid terug waarin wij ons enorm gesteund voelen. Je sympathieke, hartelijkheid stelde ons enorm op ons gemak. We willen je bedanken voor de hele goede zorgen en kijken hier met een goed gevoel op terug. Verder willen we je hierbij succes wensen met je goede keuze die je hebt gemaakt om deze passie te doen.

Warme groet van Aaltje en Gea

Dankbaar

Nicole heeft me met de uitvaart van mijn man fantastisch geholpen. Ze is lief, zorgzaam en straalt rust uit, wat je hard nodig hebt met zulke heftige dagen. Ze denkt aan alles en helpt je goed met belangrijke beslissingen die je moet nemen. Het kan gewoon niet beter. Ik ben haar zeer dankbaar. Ze is een grote steun voor me geweest. Dank je wel Nicole.

Veel liefs Thea Kalthof.

Mooie woorden van een rouwdeskundige

Nicole valt op door haar mooie bevlogenheid, haar kennis én betrokkenheid. Een rots in de branding!

Een persoonlijk bedankje

Ik vond het fijn de uitvaart van mijn vader samen met jou en mijn zus te mogen organiseren. Je hebt exact aangevoeld wat wij wilden en je hebt ook de humor erin gehouden. Het was fijn en warm! Dankjewel!

Een persoonlijk compliment

Ik wil mijn complimenten uitspreken voor de manier waarop je de uitvaart van begin tot einde hebt begeleid.  Ik ben onder de indruk van jouw rustige, vriendelijke en duidelijke wijze van communiceren in deze hectische week. De liturgie was mooi verlopen evenals de koffietafel erna.  Zelfs de naam genoteerd op de gereserveerde zakdoekjes. Heel bijzonder de erehaag erna in de kapel voor mijn tante. En echt keurig zoals je voor de begrafenis stoet hebt uitgelopen. De allerlaatste groet voor ons huis was kippenvel. Het mooie weer onderweg een bonus en heeft mijn tante verdiend. Een mooi klein intiem familiegroepje in het crematorium. En aldaar prachtige serene woorden door jou gesproken Nicole. Ik denk dat mijn tante op ons heeft neergekeken met een grote glimlach. Wat een organisatie en maatwerk. Ik wil jou bedanken voor jouw formidabele begeleiding in deze verdrietige week. Jij was mijn rustpunt. Het heeft ons verdriet enorm verzacht. Dank je.

Een hartelijke omarming en ondersteuning bij verdriet