Bel bij overlijden, dag & nacht: 0348-498129

Over Ametista

Ametista is de Italiaanse vertaling van het woord Amethist. Een Amethist is een edelsteen met een beschermende en zuiverende werking. Deze steen kan inzicht geven in gevoelszaken en kan o.a. helpen bepaalde ervaringen, waaronder een groot verlies, een plaats te geven en verder helpen bij de verwerking van emotionele pijn die ontstaat bij onder andere rouw.
Om ervoor te zorgen dat zij op de dag van de uitvaart of condoleance alle aandacht en tijd hebben voor u en uw dierbare overledene, komt u de collega’s van Nicole op deze momenten tegen. De uitvaartbegeleiders bereiden de locatie voor, nemen als gastvrouw de ontvangst van uw gasten voor hun rekening en assisteren tijdens de bijeenkomst. Mocht het voorkomen dat Nicole niet zelf aanwezig kan zijn, dan nemen haar ervaren collega’s het met dezelfde professionaliteit van haar over. Zij omarmen u hartelijk en ondersteunen u bij uw verdriet.

uitvaartbegeleiders ametista esther van rooyen

Esther van Rooyen

Na ruim 25 jaar ervaring in de zorg heb ik mijn hart gevolgd en heb de stap gemaakt naar de uitvaartbegeleiding en ben ik de opleiding bij Apres la Vie gaan volgen. Betrokken, liefde, aandacht en zorg zijn op mij van toepassing. Daarnaast ben ik in staat een professioneel overzicht te vormen. Belangrijke eigenschappen om een passend, mooi en voor ieder uniek laatste afscheid te organiseren. Ik vind het bijzonder om nabestaanden in de meest kwetsbare periodes van hun leven te mogen ondersteunen bij het vormgeven van de uitvaart. De week na het overlijden staat in het teken van afscheid nemen, loslaten en het creëren van een laatste herinnering. Op het afscheid moet je terug kunnen kijken met een goed gevoel, troostend en geruststellend.

uitvaartbegeleiders ametista martha van seters

Martha van Seters

Na jaren gewerkt te hebben in boekhandels en uitgeverijen voelde ik dat ik toe was aan meer verdieping in mijn werk. Mijn ouders overleden kort na elkaar en de begeleiding bij beide uitvaarten was persoonlijk en met aandacht. Door de goede zorg van de uitvaartbegeleiders konden mijn broer, mijn zus en ik op een mooie manier afscheid nemen van onze ouders.

Beide keren heb ik gemerkt hoe belangrijk de steun van de uitvaartbegeleidster was. Dat was het laatste zetje om zelf een opleiding tot uitvaartbegeleider te gaan volgen.

Als een dierbare overlijdt volgt een intense periode, waarin de wereld even stil staat en alles in dienst staat van het afscheid. Als uitvaartbegeleider kan ik de familie de praktische zorg uit handen nemen waardoor ze ruimte krijgen om zelf te voelen en te ontdekken hoe ze het afscheid willen vormgeven. En door een familie de volle aandacht te geven en te steunen in hun verdriet kan ik ook betekenisvol zijn tijdens deze emotionele periode in hun leven. Door mijn betrokkenheid hoop ik de naasten te helpen om het verhaal van de overledene te op een liefdevolle manier te vertellen, waardoor ze later terug kunnen kijken op een mooi afscheid.

foto door: Marjolein Annegarn

uitvaartbegeleiders ametista geannet nieboer

Geannet Nieboer

Tijdens mijn werk in de huisartsenzorg werd ik telkens weer geraakt wanneer ik een familie mocht bijstaan in de periode rondom het overlijden. Door er gewoon te zijn, een arm om elkaar heen te slaan, te praten en te luisteren kwamen een familie en ik even dicht bij elkaar en kon ik vanuit mijn professie steun bieden. Toen ik zelf te maken kreeg met verlies, merkte ik ook hoe belangrijk het is om het afscheid ‘mooi te maken’. Ik was gebrand op ieder detail, dat troostte. Deze ervaringen tezamen deden mij besluiten het roer om te gooien. Net als Nicole heb ik ook de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander gevolgd. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn besluit. Dit beroep past me; naast dat ik ervan hou praktisch de zaken goed te regelen, houd ik ook van diepgang. Er wordt afscheid genomen van een heel leven, waarin van alles is gebeurd. Ik geloof, dat ieder mens gezien wil worden, mag worden, moet worden. Samen met de familie geef ik vorm aan een waardig, liefdevol en ‘eigen’ afscheid.

uitvaartbegeleiders ametista nicole fazzi burgers

Nicole Fazzi-Burgers (eigenaar)

Met zorg, aandacht, rust en liefde begeleid ik u in de dagen na het overlijden van uw dierbare.

Een rol als uitvaartbegeleider lonkte al langer naar me, maar telkens weer dacht ik “later als ik groot ben misschien”. Toen kwam dat moment en heb ik heel bewust gekozen om mijn leven een andere richting te geven. Ik heb de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle gevolgd.

Ik ben elke dag nog zo ontzettend blij met de stap die ik gemaakt heb. Om zo betekenisvol te kunnen zijn voor steeds weer een nieuwe familie maakt dat ik mijn werk met plezier, passie en liefde doe.Samen zorgen we ervoor dat u met een goed gevoel kunt terugkijken op het afscheid nemen en de dag van de uitvaart. Mijn hart ligt bij dit vak, en met hart en ziel zal ik u bijstaan daar waar nodig.

Een hartelijke omarming en ondersteuning bij verdriet