Bel bij overlijden, dag & nacht: 0348-498129
jan 30

Wij betrekken de kinderen graag

Samen met zijn kleinkinderen voorlopen …. Wat een vond ik dat een voorrecht!

Bij zijn eigen cluppie met kleinzoon in het tenue van SC Woerden waar opa altijd op zaterdag langs de lijn stond om hem aan te moedigen en bij het crematorium in Utrecht met zijn kleindochter. Vol vertrouwen lopen ze met me mee … als ik dan zachtjes vertel dat het mij ook wel een beetje steunt dat ze dat doen beginnen ze te stralen.

Kinderen betrekken bij een afscheid en vertellen wat we doen, maar ook waarom we dat doen dat vinden wij fijn om te mogen doen. Het helpt de kinderen, maar ook de (groot)ouders bij het afscheidnemen.

Toen ik op de terugreis aan de kleinzoon vroeg waarom we nu niet meer voor de bus uit liepen samen zei hij “ Omdat opa er nu niet meer bij is denk ik”. Precies … toen opa er nog bij was liepen we uit respect voor opa voor de bus uit … dat deden we in de straat waar hij woonde, bij de voetbalclub en bij aankomst bij het crematorium.